home دسته‌بندی نشده طرز تهیه آش دوغ گردنه حیران با نکات کامل

طرز تهیه آش دوغ گردنه حیران با نکات کامل


طرز تهیه آش دوغ گردنه حیران با نکات کامل

آش دوغ : یکی از آش های قدیمی و سنتی ایران که در استان های مختلف به روشهای متفاوتی طبخ میشود این آش خوشمزه است که در ادامه با دستور آن آشنا می شوید.

آش دوغ

 

مواد لازم آش دوغ :

نخود ۱/۳ پیمانه
برنج نیم دانه معطر ایرانی ۱/۲ پیمانه
سبزی خرد شده شامل گشنیز، تره، شوید ۳۰۰ گرم
دوغ ۳ لیتر
ماست ۲ ملاقه
سیر ۱ بوته
نمک و فلفل ‌

 

طرز تهیه آش :

نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنرا عوض کنید.
سپس نخود را با آب و یک قاشق شکر بپزید تا کاملا نرم و پخته شود.
برنج را برای دو تا سه ساعت خیس کنید.
یک بوته سیر را خرد یا رنده یا چرخ کنید.
ماست را در قابلمه بریزید و چند ملاقه از دوغ را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا ماست یکدست شود، سپس بقیه دوغ را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا مایع یکدست شود.
برنج را آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید و قابلمه را روی شعله متوسط قرار دهید و مدام با قاشق چوبی هم بزنید تا زمانیکه دوغ به نقطه جوش برسد.
حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول میکشد تا دوغ به جوش آید و در تمام این مدت باید بی وقفه هم بزنید تا دوغ بریده نشود و طعم و ظاهر بدی به آش ندهد.
زمانیکه دوغ به جوش آمد و برنج کاملا شکفته شده بود، سیر خام را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر مدام هم بزنید تا سیر بپزد.
سبزی خرد شده را اضافه کنید و همچنان به هم زدن ادامه دهید تا سبزی نیز بپزد.
در آخر نخود پخته را به همراه نمک و فلفل به آش اضافه کنید و بعد از چند دقیقه شعله را خاموش کنید و آش را به صورت داغ سرو کنید.
برای سرو میتوانید از کمی نعناء داغ و سیرداغ استفاده کنید.

پ.ن: در برخی مناطق به آش گوشت قلقلی اضافه میکنند، میتوانید ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده را با یک پیاز رنده شده آب گرفته مخلوط کنید و بعد از پخت سیر به آش اضافه کنید و زمان بدهید تا گوشت پخته شود، زمانیکه گوشت ها بپزند به سطح آش می آیند و میتوانید بقیه مراحل را ادامه دهید.
پ.ن: عطر و مزه این آش به سیر است میتوانید مقدار سیر را بیشتر کنید.
پ.ن: میتوانید برنج را با دو لیوان آب روی شعله زیاد قرار دهید تا برنج بپزد و شکفته شود سپس برنج را به دوغی که به نقطه جوش رسیده اضافه کنید.
پ.ن: برای جلوگیری از بریدن دوغ، یک تخم مرغ و یک قاشق آرد به دوغ اضافه و مخلوط میکنند، من از این روش استفاده نکردم، ماست و هم زدن مداوم از بریدن دوغ جلوگیری میکند و نیازی به استفاده از تخم مرغ نیست.

منبع : پیج اینستاگرام آشپزی @marjan_rezazadeh


منبع:حرف تازه
گرداوری شده : ایران فراز

%u0637%u0631%u0627%u062D%u06CC %u0633%u0627%u06CC%u062A